Menu

Zilvervisjes

Uiterlijk:

  • Lichaamslengte 0,7 tot 1,2 cm.
  • Het zilvervisje is vleugelloos en bedekt met fijne schubben
  • Kleur zilverachtig, grijs
  • Heeft de vorm van een “worteltje” met twee lange antennen aan de kop en 3 aanhangsels aan het achterlijf. Het maakt snelle slangachtige bewegingen

Leefwijze:

Het zilvervisje komt zeer algemeen in gebouwen voor. Echter is dit vaak in geringe aantallen. Het zilvervisje wordt snel verward met het ovenvisje die een sterke gelijkenis vertoont. Het is echter van belang dat de juiste soort wordt vastgesteld omdat beide soorten totaal verschillende eisen stellen aan de relatieve luchtvochtigheid van de omgeving waarin ze voorkomen en de bestrijding van deze beide soorten van elkaar verschilt.

Het zilvervisje prefereert een vochtige omgeving (rel. vochtigheid 75% en meer) en wordt derhalve vaak in ruimtes zoals de badkamer aangetroffen of op plaatsen waar de luchtvochtigheid hoog is. Denk hierbij aan lekkages of bouwtechnische problemen (doorslaande muren) of het hoge vochtigheidsgehalte in slecht geventileerde kruipruimten. Het zijn lichtschuwe dieren die overdag verscholen leven. Zij voeden zich vooral met koolhydraten, zoals zetmeel, vochtige granen en meel, maar vooral ook stijfsel en bepaalde lijmen. Zilvervisjes kunnen enige maanden zonder voedsel leven. Zilvervisjes komen zeer algemeen voor en kunnen op allerlei manieren met producten en materialen in huis gehaald worden.

Ontwikkeling
De eitjes worden veelal afgezet van april tot augustus op een daarvoor geschikte voedingsbodem, maar ook wel in naden en kieren. Het wijfje legt de eitjes steeds in kleine aantallen bij elkaar, in totaal tot ca. 150. Bij 25°C en een relatieve luchtvochtigheid van 75% komen de eitjes na z’n 28 dagen uit. Een zilvervisje leeft gemiddeld 2 tot 3 jaar.

Ook voor andere ongedierte kunt u contact opnemen met Mister Bee Ongedierte bestrijding,  Onze ongedierte bestrijders weten raad met alle soorten bestrijdingen zoals  mieren bestrijding, wespen bestrijding, , spinnen bestrijding, vliegenbestrijding, bedwants bestrijding, papiervisjes bestrijding, houtworm bestrijding, boktor bestrijding, ratten bestrijding en muizen bestrijding.