Menu

Ratten bestrijding

Ratten bestrijding nodig door rattenoverlast? Dan bent u bij Mister Bee Ongedierte bestrijding op het juiste adres.

In Nederland komen vier soorten ratten voor: woelrat, muskusrat, bruine rat en zwarte rat. Vooral de bruine rat en zwarte rat komen vaak voor in de buurt van woningen en bedrijven.

Bruine Rat:
De bruine en zwarte rat hebben verschillende voorkeuren voor hun leefomgeving. De bruine rat voelt zich prettig in een vochtige, niet al te warme omgeving. Denk hierbij aan kelders, schuren, stallen, afvalstortplaatsen, opslagplaatsen en aan de rand van sloten en dijken.

Zwarte Rat:
De zwarte rat is een goede klimmer en leeft het liefst op zolders van gebouwen waar een ruime voedselvoorraad aanwezig is, zoals pakhuizen, supermarkten en havens. Net als de Bruine rat is hij  niet kieskeurig en eet alles wat ze kunnen vinden. Het is dus verstandig om uw voedingsmiddelen goed op te bergen.
Ratten bestrijding:
Ratten veroorzaken elk jaar veel schade aan onder andere voedselvoorraden. Daarnaast vernielen ratten ook andere materialen zoals hout, elektriciteitskabels en computerkabels. Maar de ratten verrichten niet alleen schade aan. Zij verspreiden ook ziektes via hun uitwerpselen, urine, haren en bacteriën die ze bij zich dragen. Zo is de pest een plaag die door ratten wordt verspreid. Maar ratten kunnen ook de ziekte van Weil, het hantavirus en de rattenbeetkoorts overbrengen. Het gevaar van ratten wordt vaak onderschat.

Het bestrijden van ratten kan het best worden gedaan door een specialist. Deze deskundige kent het gedrag van de dieren en kan ze zo het meest efficiënt bestrijden. Belangrijk bij het bestrijden van ratten is ook de preventie. Mister Bee Ongedierte bestrijding geeft u graag informatie hoe u kunt voorkomen dat ratten u huis of bedrijfspand binnen komen.

Ook voor andere ongedierte kunt u contact opnemen met Mister Bee Ongediertebestrijding,  Onze ongedierte bestrijders weten raad met alle soorten bestrijdingen zoals  mieren bestrijding, wespen bestrijding, spinnen bestrijding, vliegen bestrijding, bedwants bestrijding, papiervisjes bestrijding, houtworm bestrijding, boktor bestrijding, ratten bestrijding en muizen bestrijding.