Menu

Soorten duiven en de leefwijze

Soorten Duiven:

De huisduif is een nakomeling van de verwilderde rotsduif, van de in de Tweede Wereldoorlog losgelaten postduiven, maar nooit meer op hun hok zijn teruggekeerd. De duif is vandaag de dag overal ter wereld te vinden en wordt gezien als de meest overlast veroorzakende vogel.

De leefwijze en ontwikkeling van de Duif:

Huisduiven zijn algemeen voorkomend in steden en dorpen. Een huisduivenpaar blijft bij elkaar tot de dood hen scheidt. Gemiddeld legt de duif 20 eieren per jaar (2 per keer). Broedtijd is 17 dagen na de laatst gelegde ei. Na 4 weken kunnen de jonge vliegen en het nest verlaten. De duif is geslachtsrijp na een periode van 5 maanden. De verwilderde huisduif wordt gemiddeld 7 jaar, maar kan een maximale leeftijd van rond de 20 jaar halen.

Ook voor andere ongedierte kunt u contact opnemen met Mister Bee Ongedierte bestrijding,  Onze ongedierte bestrijders weten raad met alle soorten bestrijdingen zoals  mieren bestrijding, wespen bestrijding, , spinnen bestrijding, vliegen bestrijding, bedwants bestrijding, papiervisjes bestrijding, houtworm bestrijding, boktor bestrijding, ratten bestrijding en muizen bestrijding.